Bedrijvenmarkt

Were Di staat midden in de samenleving. Dat vertaalt zich onder meer door onze samenwerking met bedrijven, organisaties en instellingen. Onze leerlingen gaan er op excursie en lopen er stage. Want leren doe je niet alleen vanuit de schoolbanken maar vooral ook door het opdoen van ervaring in de praktijk.

Om onze leerlingen kennis te laten maken met het bedrijfsleven en de beroepen daarbinnen en om hun handvatten aan te reiken voor een studie- en/of beroepskeuze houden we jaarlijks een bedrijvenmarkt op school. De vijftiende editie van de bedrijvenmarkt vindt plaats op donderdag 7 november 2019. Ruim zeventig bedrijven, organisaties en instellingen presenteren zich daar. Op de bedrijvenmarkt oriënteren leerlingen zich door middel van presentaties van diverse bedrijven en organisaties uit Valkenswaard en omgeving op hun loopbaan, studie- en beroepskeuze. De bedrijvenmarkt is bedoeld voor leerlingen en ouders van vmbo 3, havo-4 en vwo-5. Maar ook leerlingen van de eindexamenklassen van vmbo/havo/vwo zijn welkom.

Interactiviteit en diversiteit zijn belangrijke pijlers van de bedrijvenmarkt. Leerlingen gaan het loopbaangesprek aan met verschillende bedrijven om zo te ontdekken waar hun interesse ligt. Daarnaast gaan ze aan de slag met een verplichte opdracht. De bedrijvenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze ambassadeurs:

ASML - Gemeente Valkenswaard - JAM - Lunet Zorg - Rabobank de Kempen -

Rendus Accountants & Belastingadviseurs B.V. - Valkenhof - VDL Groep

Onze derdejaars vmbo-leerlingen gaan ook op excursie bij bedrijven/instellingen en organisaties in Valkenswaard en omgeving. Meer info via: buitenschoolsleren@sgweredi.nl

Website door Webtraders