Contact

Internationalisering

Were Di kijkt graag letterlijk en figuurlijk over grenzen heen. Dat is interessant en noodzakelijk want 'de wereld wordt steeds kleiner'. Nederland is sterk internationaal georiënteerd. Door globalisering wordt de samenleving geconfronteerd met andere nationaliteiten, ideeën, culturen en achtergronden dan de eigen. Onze leerlingen moeten dus worden voorbereid op het functioneren in een internationale omgeving. In onze dynamische maatschappij is het steeds vanzelfsprekender meerdere vreemde talen te beheersen. Kennis van de talen draagt in belangrijke mate bij aan de basis voor communicatie. Het stimuleert de communicatie met inwoners van andere landen en bevordert het leren van- en over andere culturen en mensen met andere waarden en normen. Die kennis draagt bij aan de vorming van wederzijds begrip. Leerlingen van Were Di gaan tijdens hun schoolcarrière internationale contacten aan en werken op verschillende terreinen samen met jongeren uit andere landen. Were Di levert hierdoor een bijdrage aan de ontwikkeling en vorming van een toekomstige generatie Nederlanders en Europeanen die elkaars opvattingen kent.

Taalexcursies

Zo worden er bijvoorbeeld taalexcursies naar steden in België, Duitsland en Engeland georganiseerd. Tijdens die excursies leren leerlingen de stad kennen en doen ze ervaring op met het spreken van de taal door het uitvoeren van opdrachten. Een aantal leerlingen gaat jaarlijks mee op reis naar Toscane waar ze onder meer meer leren over kunst en cultuur.

Havo4 en vwo4 en 5 op stedentrip naar Berlijn

  


Derdejaars leerlingen van vmbo-gt gingen op excursie in Berlijn. Ze leerden veel over de taal, cultuur en geschiedenis van de wereldstad. Bekijk hieronder het filmpje en de foto's. 

Foto-impressie reis Berlijn juni 2018:  

   

  

Op excursie naar Italië  

In april 2017 gingen leerlingen van 4havo en 5vwo op excursie naar Italië (Toscana en Milano). Tijdens deze kunstexcursie voor leerlingen met tekenen en/of klassieke talen in hun pakket stonden onder meer een bezoek aan de marmergroeven van Carrara, de kerk, doopkapel en de toren van Pisa op het programma. Verder ging de groep naar Florence waar de leerlingen meer leerden over- en werk zagen uit de Renaissance. In Volterra werd meer kennis opgedaan over de Romeinen en in San Gimignano over de Middeleeuwen. Tijdens de citytrip in Milaan leerden de leerlingen meer over de moderne tijd en design. De bus maakte een tussenstop in Stuttgart waar tijdens een rondleiding door de stad volop aandacht werd geschonken aan moderne kunst.

Uitwisselingen

Daarnaast is er elk jaar een uitwisseling tussen zo'n vijfentwintig derdejaars leerlingen van Were Di en leerlingen van Colegio Esclavas de Maria in Almansa in Spanje. Leerlingen van Were Di en vier begeleiders zijn zo'n vijf dagen in Almansa te gast. De Spaanse leerlingen zijn daarna ook te gast in Valkenswaard. De leerlingen slapen in gastgezinnen. Ze voeren samen diverse educatieve opdrachten uit en maken kennis met elkaars land en cultuur. De selectie van de leerlingen die mee mogen, gebeurt op basis van hun motivatie.

Foto-impressie uitwisseling met school in Almansa:

  

  


     


Were Di Drie (tweedejaars leerlingen) onderhoudt een uitwisseling met INS l'Estatut in Rubi in Spanje. Onze leerlingen bezoeken deze school en de Spaanse scholieren komen ook naar Were Di Drie. Tijdens die uitwisseling leren ze van elkaar-, van elkaars cultuur en taal en van elkaars manier van leren. Ze ondernemen samen diverse educatieve, actieve en sportieve activiteiten. De leerlingen verblijven tijdens de uitwisseling bij gastgezinnen. Een foto-impressie: 

    

      


Were Di onderhoudt ook een uitwisseling met een school in Denemarken. Jaarlijks bezoeken zo'n vijfentwintig leerlingen het gymnasium in Rønde. Ze voeren gezamenlijk een educatief programma uit.  


 Erasmus+ project

Twee keer per jaar krijgen vier van onze leerlingen uit 4 vwo de kans om deel te nemen aan het Erasmus+ project waaraan scholen uit België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Nederland meedoen. Tijdens deze uitwisseling wordt het opdoen van taalervaring (Engelse taal) gekoppeld aan bijvoorbeeld toneel, muziek of fotografie. In groepjes worden opdrachten en projecten uitgewerkt. Dat kunnen ook bèta-projecten zijn. De uitwisseling wordt beëindigd met uitvoeringen en presentaties. De uitwisseling wordt gesubsidieerd met Europese subsidies. Er zijn voor de deelnemende leerlingen geen kosten aan verbonden. 

Meer weten over het Erasmus+ project ? Klik dan hier

In 2017 is het thema van het Erasmus+project: The environment is our future, the environment is Europe's future'.  Van 27 november tot 1 december gaan de leerlingen van Were Di naar de WICO-campussen Sint-Marie en Sint-Hubertus in Neerpelt waar ze die dagen onderzoek doen naar duurzaamheid. Het thema van dat project is 'the impact of our lifestyles on the natural environment and vice versa'. Van 19 tot 23 februari werken de leerlingen bij het Institution Notre Dame des Anges in Frankrijk aan een project met het thema: 'energy, water and nature'.      

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders