Jongeren Aan Zet: activiteiten voor jongeren in de zomer

Doe mee met ‘Jongeren Aan Zet in Crisistijd’

Ben jij tussen de 12 en de 18 jaar? En wil je iets doen deze zomer? Je talenten ontdekken en inzetten voor anderen? Doe dan mee met “Jongeren aan Zet in Crisistijd”. Aan het eind van het project ontvang je een cadeaubon van 50 euro. Die mag je besteden bij verschillende lokale partners (winkels en horeca in Valkenswaard) binnen 1 jaar na uitgifte.

Wat ga je doen?
Allerlei leuke dingen! We organiseren een ‘Summerschool EHBO’. Daar kun je EHBO-cursussen volgen. Je mag je kennis en vaardigheid in praktijk brengen door de toezichthouder(s) van zwembad De Wedert te assisteren. Daarnaast mag je deelnemen aan het animatieteam bij zwembad de Wedert. Je wordt ingezet en begeleid door een medewerker van het zwembad. Daarnaast mag je op de woensdagmiddagen helpen bij het activiteitenprogramma ‘’Breek de Week Kids’’

Budget beschikbaar
De ministeries van VWS, SZW en OCW stellen hier via het programma MDT (Maatschappelijke Diensttijd) budget voor beschikbaar. Met dit budget wil de gemeente Valkenswaard jongeren de kans geven om bepaalde talenten in zich te ontdekken. Burgemeester Ederveen: “Deelnemende jongeren worden geactiveerd om iets te doen, uiteraard binnen de RIVM richtlijnen. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Maatschappelijk en sociaal bezig zijn. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze gemeente Valkenswaard sterker. En je hebt iets te doen in de zomer, nu veel evenementen na een later tijdstip doorgeschoven worden.”

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij buurtsport@valkenswaard.nl. Naam en leeftijd vermelden is voldoende. Uiterlijk 19 juli willen we beginnen.

Website door Webtraders