Minibos in De Kleine Meer

Woensdag 17 maart organiseerden 3e-jaars leerlingen van Were Di Drie een bijzondere boomplantdag voor de leerlingen van basisschool De Windroos. Er werd een Minibos geplant op een oppervlakte van 750 m2 in park De Kleine Meer.

De leerlingen van Were Di Drie werkten in dit Minibosproject samen met het IVN-afdeling Valkenswaard-Waalre, de gemeente en de basisschool.

Op het terrein zijn ratelpopulieren, zomerlindes, notenbomen, peren- en appelbomen geplant. En verder, naast klavers en bloemen, nog 500 struiken: Gelderse Roos, Rode Kornoelje, Wegedoorn, Blauwe bessen en Hulst. Wethouder Theo Geldens: “Samen met onze jongeren werken aan het ‘groene gezicht’ van Valkenswaard. Een mooie samenwerking waar ik dan ook trots op ben. Zo kan het IVN hier in de toekomst natuurlessen geven.”

Oorspronkelijk zou deze plantdag samenvallen met de viering van de Nationale Boomfeestdag. De Nationale Boomfeestdag is vanwege de coronamaatregelen inmiddels uitgesteld. Gelukkig konden de plantactiviteiten in Valkenswaard wel doorgaan. Het planten gebeurde vanwege corona zonder gasten of toeschouwers.

Website door Webtraders