Wat betekent dit voor mijn kind?

Wat betekent deze tweede corona-golf voor kinderen? Hebben de maatregelen gevolgen voor hun leefstijl?

Uit onderzoek naar de eerste golf weten we, dat een groot deel van de kinderen minder beweegt, ongezonder eet en meer slaapt in coronatijd. Een deel van de kinderen is zelfs toegenomen in gewicht. Onlangs besteedde het jeugdjournaal aandacht aan dit onderwerp.

De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt bij het maken van beleid om de gevolgen van de pandemie voor kinderen te beperken. Het is heel belangrijk om de gezondheid en leefstijl van kinderen ook tijdens de huidige tweede golf te kunnen volgen. Daarnaast spelen er bij deze tweede golf veel nieuwe vragen.

Dr. Anita Vreugdenhil, kinderarts MUMC+, vraagt de medewerking van ouders en kinderen aan het voortgezette onderzoek. Zij wil antwoorden krijgen op vragen zoals: Hoe beïnvloedt de coronacrisis de levens en leefstijl van kinderen in Nederland? Welke kinderen krijgen meer verkoudheidsklachten? Zijn kinderen meer of minder gaan bewegen? Hoe houden we onze kinderen zo gezond mogelijk tijdens en na deze crisis?

Wilt u een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Volg dan deze link.

Bij kinderen ouder dan 12 jaar, is het belangrijk om dit samen met uw kind te doen. Ook uw kind vult dan een toestemmingsformulier in. Kinderen ouder dan 16 jaar mogen zelf beslissen of ze mee willen doen aan het onderzoek, ouders hoeven dan geen toestemming te geven. Zodra u toestemming hebt gegeven ontvangt u een email met de link naar de eerste vragenlijsten.

Website door Webtraders