Week tegen Pesten, met als thema ‘Denk ff na! Als het om geklets gaat’.

24-09-2024

Deze week staat in het teken van de Week tegen Pesten, met als thema ‘Denk ff na! Als het om geklets gaat’.
Binnen de school benutten wij deze week om het thema nogmaals extra onder de aandacht te brengen. Het is een mooi moment om ook thuis het gesprek over pesten aan te gaan. Om u hierbij te ondersteunen, heeft de Week tegen Pesten dit jaar een ouderbijlage ontwikkeld. Deze bijlage staat vol met handige tips en tools om met uw kind te praten over pesten en het thema van deze week.

U kunt deze bijlage raadplegen via: Ouderbijlage jongeren (omgaanmetpesten.nl)

Uit onderzoek blijkt dat het erg helpt wanneer leerkrachten en ouders/verzorgers op één lijn zitten als het gaat om pesten. Door samen verantwoordelijkheid te nemen, staan we sterker en geven we een duidelijk signaal af dat pesten niet getolereerd wordt. Kinderen praten vaak eerder met hun ouders/verzorgers over pesten. Door elkaar tijdig te informeren, kunnen we pesten voorkomen of vroegtijdig signaleren en aanpakken. We moedigen u dan ook aan om thuis het gesprek te voeren over pesten en de rol die we allemaal kunnen spelen in het creëren van een positieve sfeer, zowel binnen als buiten de school. Samen kunnen we een groot verschil maken!

Laten we deze week benutten om het gesprek open te houden, onze kinderen te ondersteunen en te laten zien dat iedereen erbij hoort.

Désirée van Dijk en Marlou van der Linden
Anti-pestcoördinatoren van Were Di

Website door Webtraders