Excursies/schoolreis

Leerlingen van Were Di leren niet alleen op school maar zeker ook daar buiten. Om kennis te maken met- en te leren over andere landen en culturen gaan leerlingen op diverse excursies en reizen. Brugklassers van het vmbo bezoeken onder andere het Valkerijmuseum en ze gaan naar Xanten in Duitsland. Tweedejaars vmbo-leerlingen gaan bijvoorbeeld op excursie naar het oorlogsmuseum in Overloon. Daarnaast gaan zij naar Luik en de mijnen van Blegny.

Voor de derdejaars vmbo-ers staat een meerdaagse excursie naar Berlijn of Londen op het programma. In het vierde jaar gaat vmbo GT onder andere naar Ieper. Ook leerlingen van havo en vwo gaan op excursie naar Ieper. Verder staat onder meer bezoek aan Xanten (eerstejaars gymnasium) op de rol. Afhankelijk van de sector en het leerjaar gaan leerlingen naar Londen, Parijs, Berlijn, Italië, Spanje en Denemarken. Het gaat in enkele gevallen om excursies van een dag. Maar meestal gaat het om meerdaagse schoolreizen en meerdaagse uitwisselingen met andere scholen. Onze leerlingen krijgen tijdens de excursies, reizen en uitwisselingen opdrachten waarin ze kennismaken met het land, de cultuur en de inwoners van dat land. Were Di is ook regelmatig gastheer voor buitenlandse scholieren.


Leerlingen van Kernteam op excursie bij nationaal monument Kamp Vught.


Excursie naar Oorlogsmuseum in Overloon:

Jaarlijks bezoeken honderden leerlingen van Were Di het oorlogsmuseum in Overloon. Dit museum is het grootste museum van Nederland waar de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Het museum heeft ook de grootste collectie militaire voertuigen van Nederland. Het technische aspect van de oorlog komt dan ook goed aan bod. Leerlingen ontdekken dat er achter veel van deze (gepantserde) voertuigen en vliegtuigen een verhaal schuil gaat. Veel van die voertuigen zijn uitgeschakeld in de slag om Overloon zelf. De leerlingen krijgen in het museum verhalen te horen over belangrijke thema’s uit de oorlog. Zo kwamen onderwerpen als de bezetting, verzet, samenwerking met de bezetter, dwangarbeid en concentratiekampen aan bod. In het museum vertellen gidsen de verhalen over gewone mensen die tijdens de oorlog probeerden te overleven.


De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan de militaire begraafplaats van IJsselstein. Hier liggen zo'n 32.000 mensen begraven die in Nederland vochten. Hier zien de leerlingen wat de prijs is van oorlog.

Filmpje van de excursie naar het Oorlogsmuseum in Overloon:


Eerstejaars leerlingen vmbo waren in april 2017 op excursie naar het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum. Ze kregen een rondleiding door de beide musea. Ze voerden ook een opdracht uit voor het vak Mens en Maatschappij.
Vierdejaars vmbo GT op excursie naar Ieper in België:De onderbouwleerlingen van vmbo gt gingen op excursie naar de Duitse stad Xanten en de Belgische stad Luik.

Excursie eerstejaars leerlingen Were Di Drie naar Van Happen Containers in kader van project 'Rommel uit d’n Dommel’ waarbij leerlingen op zoek gaan naar informatie over de plastic soep, afval en duurzaamheid. Foto-impressie:

Website door Webtraders