Buitenschools leren

Jongeren leren natuurlijk niet alleen op school maar zeker ook daar buiten. Daarom is de school actief aan de slag met Buitenschools leren. Deze manier van leren draagt bij aan de verdere (persoonlijke) ontwikkeling van leerlingen. Het laat daarnaast zien hoe het geleerde in de praktijk kan worden toegepast en hoe kennis van buitenaf het onderwijs verrijkt. Door leerlingen realistische en betekenisvolle ervaringen op te laten doen met de ‘buitenwereld’, krijgt leren een diepere en meer complete betekenis.

Door loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en Buitenschools leren structureel en regelmatig in te zetten, worden leerlingen voorbereid op het kunnen maken van juiste keuzes in hun (school)loopbaan. Ook werken zij aan het optimaliseren van hun 21st Century Skills zoals creatief- & kritisch denken en samenwerken.

ASML geeft bij Were Di gastlessen Robotica:
Were Di werkt nauw samen met bedrijven, instellingen en organisaties uit Valkenswaard en omstreken. Dit ‘Samen Ondernemen’ krijgt bijvoorbeeld vorm door ondersteuning van het curriculum van diverse vakken of door het meewerken aan loopbaanactiviteiten voor onze leerlingen, zoals stages, excursies, gastlessen of de beroepenmarkt. De wens om de ‘buitenwereld’ intensiever te betrekken bij het onderwijs blijft groeien. Daarom staat Were Di open voor samenwerking met (nieuwe) bedrijven en instellingen die iets voor onze school willen betekenen en willen bijdragen aan Buitenschools leren.

Dennis van Gerwen van Rendus Accountants & Belastingadviseurs in
Valkenswaard is al jaren een van de ambassadeurs van Were Di. Hij zet zich op diverse
manieren in voor het Buitenschools leren.
‘‘Ik doe dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Maar ik vind het
natuurlijk ook belangrijk om een verbinding te leggen tussen de school en
het bedrijfsleven. Het is belangrijk dat we jonge mensen de kans geven
kennis te maken met het bedrijfsleven en hen de praktijk te laten ervaren.
Aan de andere kant is het voor bedrijven een mooie gelegenheid om hun bedrijf en hetgeen daar gebeurt te laten zien. Bovendien is de beroepenmarkt van Were Di een
prima gelegenheid om te netwerken. Bijdragen aan Buitenschools leren is een win-win situatie. We hebben een prachtig en heel gevarieerd bedrijfsleven in en rond Valkenswaard. Bijdragen aan Buitenschools leren is een kans om jonge mensen te enthousiasmeren, te informeren en te stimuleren om te kiezen voor een vak en een baan in de regio.’’

De ambassadeurs van Were Di zijn:

ASML - Gemeente Valkenswaard - JAM - Lunet Zorg - Rabobank de Kempen -

Rendus Accountants & Belastingadviseurs B.V. - Valkenhof - VDL Groep

Wilt u meer weten over het samenwerken met Were Di? Klik dan hier voor de folder. Of neem contact op met het Centrum voor Buitenschools leren.

Meer informatie: werediatwork@sgweredi.nl of 040- 2074751.

Website door Webtraders