Aanmelden nieuwe leerlingen schooljaar 2024 – 2025
Graag wil SG Were Di u informeren over de aanmeldprocedure voor schooljaar 2024-2025. Er zijn wat wijzigingen in de procedure ten opzichte van de afgelopen jaren. U heeft hierover mogelijk informatie ontvangen via de folder “Aanmelden op een school in de regio Eindhoven Kempenland”, die is uitgegeven door samenwerkingsverband RSV-PVO. Een lijst van middelbare scholen die tot deze regio behoren vindt u hier.
Wij gaan er op dit moment van uit dat wij alle leerlingen op hun eerste keuze kunnen plaatsen. SG Were Di heeft voldoende capaciteit voor nieuwe leerlingen.
Het toelatingsbeleid van SG Were Di vindt u hier.
Aanmelden bij SG Were Di
De centrale aanmeldweek loopt van 25 tot en met 31 maart 2024.
Het fysieke aanmelden op school kan op:
U kunt een afspraak maken om fysiek aan te melden via deze link.
Leerlingen op een basisschool in de regio Eindhoven Kempenland
Basisscholen in de regio Eindhoven Kempenland zijn de basisscholen uit de volgende gemeenten:
Bergeijk |
Gerwen en Nederwetten |
Best |
Oirschot |
Bladel |
Reusel – De Mierden |
Eersel |
Son en Breugel |
Eindhoven |
Valkenswaard |
Heeze-Leende (alleen het deel met postcode 5595 en 6029) |
Veldhoven |
Nuenen |
Waalre |
Ouders kunnen hun kind vanuit thuis via LDOS aanmelden voor SG Were Di. Aangezien het inschrijven voor het voortgezet onderwijs een belangrijke stap is voor zowel ouders als leerlingen, bieden wij hen de mogelijkheid om zich persoonlijk op school aan te komen melden. Ouders moeten dan wel hun LDOS inloggegevens bij de hand hebben zodat we samen het aanmeldformulier kunnen invullen. Zonder de LDOS gegevens kunnen wij géén aanmelding invullen.
Leerlingen op een basisschool buiten de regio Eindhoven Kempenland
In tegenstelling tot basisscholen binnen de regio, ontvangt SG Were Di wel de LDOS-gegevens van leerlingen buiten de regio. Deze gegevens worden tijdens de afspraak met de ouder(s)/verzorger(s) verstrekt. In dit geval moet u dus altijd een fysieke afspraak maken om bij SG Were Di in te schrijven. Vergeet daarbij niet om een geldig legitimatiebewijs van het kind mee te nemen.
Onze richtlijnen voor toelating
Reguliere brugklas:
Were Di Drie brugklas:
Onderwijsontwikkelingen
Vanaf komend schooljaar start Were Di met een tweejarige brugperiode. De reden is dat uit onderzoek al lang is gebleken dat wij te vroeg selecteren in Nederland. Leerlingen krijgen meer kansen als ze langer de tijd krijgen om op het juiste niveau te komen. Alle leerlingen komen gedurende twee jaar in een dakpanklas die aansluit bij het niveau dat door de basisschool wordt geadviseerd. We werken met de volgende dakpanklassen: basis/kader, kader/gemengd-theoretisch, gemengd theoretisch/havo, havo/vwo en een atheneum/gymnasium brugklas. In laatstgenoemde brugklas krijgen alle leerlingen het eerste jaar Grieks en het tweede jaar Grieks en Latijn zodat leerlingen een bewuste keuze kunnen maken voor atheneum of gymnasium. In iedere brugklas werken we met leerdoelen, zodat leerlingen precies weten wat er van hen verwacht wordt op een bepaald niveau. Een jaar wordt verdeeld in periodes van acht weken. In de negende week zijn er natuurlijk ook gewoon lessen, maar is er ook ruimte voor een excursie, een activiteit etc.
Alle brugklassen werken met een gemeenschappelijk deel dat voor iedereen hetzelfde is in welke brugklas je ook zit. Het gaat om de volgende vakken: Nederlands, Engels, wiskunde, kunst, sport en bewegen en levensbeschouwing. Hier besteden we 14 uur per week aan. Daarnaast hebben alle klassen een afdelingsspecifiek deel waarin iedere brugklas eigen keuzes maakt. Ook hier wordt 14 uur aan besteed.
De laatste vier uur besteden we aan het keuzedeel. We noemen dit keuzedeel Expansio. Ieder leerjaar in onze school heeft keuzedelen. In de brugklas gaat het keuzedeel er als volgt uitzien:
Het eerste uur wordt de eerste acht weken besteed aan wennen aan de middelbare school: hoe plan ik? Hoe werkt een agenda? Wat wordt er van mij verwacht?
Het tweede uur hebben we ingeruimd voor extra lessen. Misschien hebben kinderen steunles nodig of willen ze juist verder met een bepaald vak: dat kan daar!
De laatste twee uren kunnen de kinderen kiezen uit de Academy die bestaat uit vier onderdelen: sport en bewegen, techniek, Catch (onder andere programmeren) of cultuur.
Het keuzedeel wordt langzaam opgebouwd van veel sturing door de mentor naar steeds minder sturing in de bovenbouw van onze school.
Aanmelding met extra ondersteuningsbehoefte
Voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte (vermeld in het OKR) is er de mogelijkheid om een afspraak te maken om de extra ondersteuning uitvoerig te bespreken. Ouders kunnen hiervoor een e-mail sturen naar aanmeldingen@sgweredi.nl Voor leerlingen en ouders die al een oriënterend gesprek hebben gehad in de aanloop naar de aanmelding is het niet nodig opnieuw een afspraak te plannen.
Ná de aanmelding
Na de aanmelding neemt de toelatingscommissie van SG Were Di contact op met de basisschool. Van alle leerlingen wordt het OKR besproken en worden specifieke ondersteuningsbehoefte in kaart gebracht. Op woensdag 8 mei 2024 ontvangen ouders en basisscholen de uitslag van de toelating per mail. Op 19 juni is er een kennismakingsmiddag voor onze toekomstige brugklassers en ’s avonds voor hun ouder(s)/ verzorger(s). U krijgt daar te zijner tijd een aparte uitnodiging voor.
Voor vragen kunnen ouders mailen naar aanmeldingen@sgweredi.nl
Deze procedure komt ook op de website te staan: Were Di - Were Di
Wat gebeurt er na het aanmelden