Project Roemenië


Scholengemeenschap Were Di werkt samen de stichting Jacob's Well. Were Di geeft samen met deze Nederlandse stichting ontwikkelingshulp in Roemenië. De projectgroep Roemenië geeft hulp aan kinderen uit arme gezinnen en helpt mee aan de bouw van een school voor speciaal onderwijs in Siret in Noord-Roemenië. In de zomer steken leerlingen en collega's van havo/vwo en van vmbo (techniek) de handen uit de mouwen. Voorafgaand aan die reis zamelen de twaalf leerlingen en hun drie begeleiders zo veel mogelijk geld in om het project te bekostigen. Ze streven ernaar 20.000 euro op te halen. Er gaan leerlingen mee van vmbo3, vmbo4, havo4 en vwo5. De groep verblijft twee weken in Roemenië. Eén week voor en een week in de zomervakantie. De reis wordt betaald met geld dat gedurende het schooljaar wordt ingezameld met acties voor het Roemenië-project. Doel van het project Roemenië is hulp aan Roemeense kinderen in en nabij Siret. Daarnaast leren onze leerlingen op diverse vlakken van het Roemenië-project. Ze zien met eigen ogen hoe bevoorrecht wij in Nederland zijn met onze enorme welvaart, ook in tijden van economische crisis. Hun ogen worden geopend als ze zien dat er kinderen zijn die dagelijks moeten vechten om aan eten, kleding, onderdak en onderwijs te komen.
Daarnaast draagt het project bij aan de verbreding van hun wereldbeeld. Verder bekwamen onze leerlingen zich in het werken in groepsverband. Tenslotte vergroten ze hun organisatorisch talent en verantwoordelijkheidsgevoel.

Leden van de Roemenië-projectgroep in de zomer van 2018 aan de slag in Siret.


Were Di werkte voorheen negen jaar samen met de stichting SOS Straatkinderen uit Dommelen. Voor die stichting hielp Were Di straatkinderen in Constanta.

Meer informatie over project Roemenië

Wilt u meer informatie over ons project, of wilt u zich aanmelden als sponsor, dan kunt u contact opnemen met docent Ruud Beerens: brs@sgweredi.nl

Website door Webtraders