Studeren in het MBO – hoe gaat dat?

'Wat is het grootste verschil met het Vmbo? Waar moest je erg aan wennen op het mbo? Wat is je grootste uitdaging?' Met deze vragen, en nog véél meer, bestookten de leerlingen van Vmbo-gt4 een aantal studenten van het MBO. Die studenten, oud-leerlingen van de school, waren door de decanen uitgenodigd om 1 oktober voorlichting te komen geven.

De Vmbo-leerlingen konden een keuze maken uit één of twee informatierondes en maakten tevoren een voorbereidende opdracht. Zo kwamen ze goed voorbereid naar de voorlichtingsactiviteit die was georganiseerd op basis van interessegebieden.

De studenten gaven kort voorlichting over het interessegebied en vertelden over hun eigen ervaringen. Deze voorlichting, een onderdeel van de Loopbaanoriëntatie en -Begeleiding (LOB), is erop gericht dat de leerlingen uiteindelijk zelfstandig een keuze kunnen maken voor een opleiding die past bij hun interesses en kwaliteiten.

Al met al was het een interessante en gezellige middag waarop de oud-leerlingen en de huidige examenleerlingen met elkaar in gesprek gingen. De examenleerlingen zijn op hun beurt over een paar jaar welkom als student!

Website door Webtraders