59 x Anglia

"Met de sterk toenemende globalisering en mondialisering is de beheersing van vreemde talen belangrijker dan ooit. Bedrijven, organisaties en instellingen opereren en produceren in landen verspreid over de hele wereld." Zo begint een deftig stukje tekst op de site van Were Di.

Het gaat daar over versterkt talenonderwijs. Dat betekent: extra lessen krijgen in Engels, Frans of Duits en daarna een examen afleggen. Geen proefwerk of toets van de school, maar echt een examen van een extern instituut. Wie slaagt, krijgt een diploma dat internationaal erkend wordt.

Maandag 23 september werden op school de diploma's voor Anglia Elementary en Proficiency uitgereikt aan de leerlingen van Vmbo, Havo, Vwo en WD3 die extra lessen Engels hadden gevolgd en het examen hadden afgelegd. En dan betekent versterkt talenonderwijs: een feestje op school. Het was een gezellige bijeenkomst met taart en limonade en natuurlijk een bloemetje. Blije gezichten.

Met die globalisering en mondialisering valt het soms ook wel een beetje tegen. Voor de geslaagden was in het buitenland een cadeautje besteld, en dat buitenland had er met de pet naar gegooid. Maar de cadeautjes komen eraan! Van harte gefeliciteerd, allemaal!

Hieronder staan alle geslaagden; niet iedereen staat op de foto.

Elementary: Quinn van de Wal, Sanne Dijkhoff, Jamely Damen, Lucas Jansen, Caitlin van Zon.
Pre-Intermediate:
Joost Smolders, Anbinh van Meijl, Sid Snoeijen, Reine van Stipdonk, Esmay van Vlerken, Lynne van Hest.
Intermediate:
Cecilia Yang, Sven de Vries, Travis Bogaars, René van Thoor, Morène van Rooij, Floor Jonkers, Eline van Nistelrode, Noortje Smets, Mats van Velthoven, Lieke van de Ven.
Advanced:
Zoé Verbeek, Pim Kaas, Bente de Bruin, Maxim Kon, Fleur Valent, Quentin Rutten, Zöe van den Boogaert, Mees Kant, Selena Coolen, Bram Gielissen, Dominique Leemans, Isa Markgraaf, Reza Loos, Nynke Broers, Sophie Rensink, Kevin Jansen, Zara de Roij, Sacha Janssen.
Accept Proficiency:
Tom ter Laak, Loek Rosenboom , Karlijn van Olst, Tom van der Vegt, Jelle Bremmers , Jelle Tadema, Koen Vermeulen, Renate de Jong, Amber Rutten, Femke van Hoof, Amber Clement, Elise Corstjens, Julia Janssen, Anne Oosterbaan.
Proficiency:
Rick van den Boomen, Sylvana Bots, Len van Lieshout, Fabian Kon, Naobe van Cleef, Luc Stekhuizen, Elise Willemsen.

Website door Webtraders