Contact

Anne Moonen wint Songfestival

Na een reeks wervelende voorstellingen bepaalden de jury's vrijdagavond 15 februari de uitslag van het Were Di Songfestival 2019. Suzan Coppelmans kreeg met 'Jolene' de meeste stemmen van de luisteraars en veroverde dus de publieksprijs. Anne Moonen kreeg van de vakjury de eerste prijs voor haar vertolking van 'Gravity', Sabine Daris werd tweede met 'Omarm me' en Isa Kunenborg werd derde met 'Here'. 

Maar liefst 18 getalenteerde zangers en zangeressen zongen een nummer. Wat waren ze goed! De sterren werden begeleid door de zeskoppige schoolband, door professionele achtergrondzangeressen en een ontzettend groot orkest van 65 muzikanten, allemaal stijlvol in het zwart gekleed. De avond werd aan elkaar gepraat door de tweelingzussen Maaike en Lonneke Liempd die de zaal regelmatig aan het lachen kregen. 

Het Songfestival is een evenement van lange adem. Het begon allemaal in november met 80 audities, waaruit de beste 18 deelnemers werden gekozen. Toen kon het repeteren echt beginnen. Met werkgroepen, zangcoaches, muziekdocenten en zelfs een heus repetitieweekend werd er keihard gewerkt om een geweldige show neer te zetten. Het vele en lange applaus bij de voorstellingen maakte duidelijk dat dat ook dit jaar weer gelukt is.

Wie wil nagenieten met het programmaboekje: klik hier. 

Foto hierboven: drie winnaressen, v.l.n.r. Sabien, Anne, Isa. 

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders