Bleu, blanc, rouge - partout!

Geslaagde Franse dag, Journée française

Inderdaad, het blauw, wit en rood van de Franse vlag was donderdag 14 november overal aanwezig op SG Were Di, voor die dag omgedoopt tot 'Château Were Di'. Daarmee sloot de school op initiatief van docente Frans Monique de Wal aan bij de landelijke Dag van de Franse taal. Op een ontspannen manier kennis maken met de cultuur en taal van Frankrijk en de Franssprekende landen, dat was de bedoeling. En dat doel werd zeker bereikt.

In de ochtend was er een plechtige opening en werd buiten de Franse vlag gehesen. Die vlag dook ook binnen in het gebouw op meerdere plaatsen op. In de lokalen was er een petit-déjeuner voor de leerlingen. Een croissant en een glaasje jus d'orange. Daarna werd gewerkt voor het concours van ansichtkaarten en receptkaarten, aan het instuderen van de danspasjes bij het tel-lied van 'un' tot 'vingt'.
In de pauzes verkochten leerlingen zelfgemaakte Franse lekkernijen ten bate van het goede doel, een school in het Franssprekende Marokko. 's Middags werd een Franse film bekeken en was er een Franse play-back. Het was allemaal te veel om op te noemen. Een aanstekelijk Frans feest dus. Ook de auto's en de bomen deden wat ze konden.

Website door Webtraders