‘Dit is echt uniek!’

Jubileumeditie van bedrijvenmarkt Were Di groot succes

Met een druk op de rode knop zette Dennis van Gerwen, namens Rendus Accountants & Belastingadviseurs ambassadeur van de bedrijvenmarkt, op 7 november een wervelende lichtshow in werking. De 15e bedrijvenmarkt van SG Were Di in Valkenswaard was geopend! Daarna konden standhouders en leerlingen met elkaar in gesprek. En dat deden ze. ‘Het is echt uniek, dit is de leukste, grootste en beste bedrijvenmarkt die wij kennen’ – een mening die niet alleen bij grote internationale beursgenoteerde bedrijven kon worden opgetekend, maar ook bij het talrijk aanwezige klein- en middenbedrijf.

Dr. Aletta Smits, auteur en veelgevraagd spreekster, trapte eerder de opening af met een snelcursus in de werking van het puberbrein. Zij wist de aanwezige standhouders en docenten te prikkelen met haar humoristische performance. ‘Het is best fijn , als je een beetje weet hoe het puberbrein werkt, tot een jaar of 25.’ Haar inzichten vonden een dankbaar gehoor.

Het liep al snel vol in de sportzalen van SG Were Di. In een warme, gemoedelijke sfeer konden de leerlingen in een vertrouwde setting veel informatie over branches, functies en opleidingen vergaren bij de 85 deelnemende bedrijven. De leerlingen hadden zich goed voorbereid en voerden gemotiveerd hun loopbaangesprekken. Ook de ouders waren enthousiast over de opzet van de markt en presentatie van de bedrijven.

Standhouders waren goed voorbereid en gingen enthousiast en interactief het gesprek aan met de leerlingen. De stands oogden aantrekkelijk met quizjes, grabbeltonnen, gadgets en prijsjes. Op deze wijze heeft de bedrijvenmarkt veel leerlingen geholpen een realistisch beeld te krijgen bij toekomstige beroepen. Deze succesvolle 15e editie van de bedrijvenmarkt werd afgesloten met een gezellige jubileumborrel met muziek van DJ Quinn.

Website door Webtraders