Een gouden schoolkantine

Er staat altijd gratis water, er wordt fruit verkocht, er zijn gezonde broodjes, er is groente, de gezonde producten vallen op. Dat kenmerkt een gezonde schoolkantine, dat kenmerkt de Gouden Schoolkantine. En die erkenning heeft Were Di in maart 2019 weer gekregen.

Met cateraar Markies is hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan immers centraal in een gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. De betere keuzes vallen op aan de balie en in de automaten. Groente en fruit worden aantrekkelijk gepresenteerd, aanbiedingen bevatten altijd de betere keuzes (bijvoorbeeld een broodje en fruit).

De Richtlijnen Gezondere Kantines zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. En daar heb je heel lang profijt van, nog lang na je schoolperiode ...

Website door Webtraders