Gala in voorbereiding

Leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn bijna klaar met hun centrale schriftelijke eindexamens. En dat betekent dat er, in afwachting van de uitslag, al een beetje gefeest kan worden. Leerlingen van SG Were Di doen dat zoals gebruikelijk met hun Gala. Zij komen met de mooiste of juist de gewoonste of de gekste vervoermiddelen aangereden, strak in het pak, of lekker nonchalant of in een grandioze feestjurk. Woensdag 22 mei wordt afgetrapt met het gala van het Vmbo; de Havo/Vwo-leerlingen volgen twee dagen later, op vrijdag 26 mei. Dat heeft enkele gevolgen voor het verkeer.

Woensdag 22 mei is de plaats van handeling De Senaat aan de Luikerweg. De stoet wordt opgesteld op de Markt van 18:00-20:00 uur. De voertuigen rijden vanaf 19:00 uur van de Markt via Luikerweg, Dommelseweg, Nieuwe Waalreseweg, Dijkstraat en Torenstraat naar de achteringang van de feestlocatie.

Vrijdag wordt de stoet opgesteld op De Smelen, van Valkenierstraat tot aan de Merendreef. Die wegen zijn dus ontoegankelijk voor het overige verkeer tussen 17:00 en 19:30 uur.

Wie even tijd heeft, is natuurlijk welkom om te komen kijken en de jongeren toe te juichen. Op weg naar hun laatste feest van de school, op weg naar een toekomst elders.

Website door Webtraders