Jongeren in politiek - en sport

Valkenswaard Iedereen Actief

Ieder voorjaar vindt in de gemeente Valkenswaard de JoPo-dag plaats: jongeren worden betrokken bij de plaatselijke politiek. Ze brengen een dag door op het gemeentehuis, bedenken een plan dat ze zelf kunnen uitvoeren en ze proberen daarvoor binnen de gemeenteraad een meerderheid te krijgen. Op die manier komen de leerlingen van SG Were DI in contact met de politieke partijen, de gemeenteraad, de gemeentelijke diensten en met de burgemeester. In 2019 was de ‘Open Sportdag’ het winnende project. In de week van 25 september gaat het uitgevoerd worden.

Het plan van het winnende team was om jong en oud in de gemeente kennis te laten maken met verschillende soorten sporten. Daarnaast wilden de leerlingen informatie geven over gezond en vitaal leven.
Het project gaat plaatsvinden in de Europese en nationale sportweek 2019. De Open Sportdag wordt gehouden op woensdag 25 september 2019 en 28 september 2019 op het sportpark Den Dries. Op 25 september in de ochtend is er veel te beleven voor senioren. In de middag is er van alles te doen voor de kinderen.

Op 28 september kan het hele gezin komen genieten van de sport- en beweegactiviteiten. Om 14:30 uur is er een sponsorloop voor Kika, het fonds dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker.
Anneleen Wolterink, Johanneke van Uijthoven, Sam de Win en Jan van Zon vormden het organiserende team. Zij werkten samen met gemeentelijke instellingen (De Wedert, Den Dries, Sportief Valkenswaard) en kregen hulp van bedrijven en verenigingen (fysio Van Hoof, Valkencourt, Harba Lorifa, Sportivalife, the Vets, Backstage, Latoja, MadScience.)

Meer informatie over Valkenswaard Iedereen Actief is hier te vinden.

Website door Webtraders