Contact

Modernste CNC-apparatuur op Were Di!

Sinds vandaag, woensdag 13 februari 2019, heeft de school de modernste, fonkelnieuwe CNC-machines. Daarmee leren de leerlingen hoe je in de 21e eeuw aan een freesbank werkt en hoe snel het geautomatiseerde proces aan de draaibank verloopt. Door de aanschaf van een  Style CNC draai-en freesbank loopt de school voorop in het techniek-onderwijs op het Vmbo.

PIE-docenten Axel Nijhuis en Alexander Kapteijns zijn enthousiast. “Dit is zó mooi, dit is zó goed voor onze leerlingen. Ze hebben al geleerd met Solid Works een eigen ontwerp te tekenen in een 3D-omgeving, ze kunnen dit op school omzetten naar Edgecam en nu kan het dan ook worden geproduceerd op een professionele machine. Het is bijzonder inspirerend voor leerlingen dat ze nu het volledige proces kunnen uitvoeren. Aluminium, kunststof, staal, alles is mogelijk.”

De school deed de aankoop uit eigen middelen, maar werd gesteund door ‘Sterk Techniekonderwijs’. Rector Edward de Gier: ‘Zeker in onze regio met al die top-bedrijven in de techniek is dit een investering die onze leerlingen een belangrijke voorsprong geeft.’

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders