Rap, poëzie en verhalen

Maandag 18 november gingen onze goed voorbereide GT3-leerlingen naar Eindhoven. Daar vond het evenement 'Stap op de rode loper' plaats. Alle leerlingen waren op tijd op de afgesproken locatie, dus de dag begon in ieder geval al goed.
De dag bestond uit vier onderdelen: twee keer een workshop en twee keer een ontmoeting met een schrijver.

We begonnen met een workshop, een rap maken. De leerlingen deden erg goed mee en werden door de rapper gemotiveerd om een rap te maken. Het eindresultaat mocht er zijn, een rap over de klas van GT3.
Daarna waren werden de leerlingen verwacht bij schrijfster Marlies Verhelst. We hebben een kijkje kunnen nemen in het leven van de schrijfster.

Spoken words
Na een korte wandeling en tevens pauze mochten wij deelnemen aan de workshop 'Spoken words'. De leerlingen kregen er een miniles over en mochten daarna zelf aan de slag. Dit hebben ze met veel enthousiasme gedaan. Er kwamen mooie verhalen uit en drie leerlingen hebben hun verhaal ook daadwerkelijk voorgelezen. Ze deden het heel erg goed en kregen veel complimenten van de docent.

Gideon Samson
Uiteindelijk kwamen we uit bij de schrijver Gideon Samson. Hij vertelde ontzettend leuk en de leerlingen waren erg enthousiast over hem. Ze luisterden geconcentreerd en stelden goede vragen. De tijd vloog voorbij en zo kwam er een einde aan een leuke en leerzame dag voor onze leerlingen.

Website door Webtraders