Roemeniëreis 2024

16-01-2024

Komende zomer gaan we opnieuw naar Constanta om een zomerkamp te organiseren voor de kinderen van Casa Ellen en een ander inloophuis uit dezelfde regio. We doen dat deze keer in samenwerking met de Nederlandse stichting Viitor (Roemeens voor toekomst) en de Roemeense stichting Romanian Rescue. Meer informatie over de Nederlandse stichting vind je op hun site: Stichting Viitor - Stichting Viitor (stichting-viitor.nl)

Voor het project in 2024 zijn we op zoek naar leerlingen die komende zomer graag mee willen.

Wat gaan we doen?
We gaan vlak voor de zomervakantie 11 dagen naar Roemenië. Onze basis is de Roemeense stad Constanta. Vanuit daar gaan we met een bus de bergen in voor het zomerkamp met de Roemeense kinderen. Op dat kamp organiseren wij diverse activiteiten voor deze kinderen.

Wie mogen er mee?
Tien leerlingen van SG Were Di uit vmbo 3, havo 4 en vwo 4 en 5.

Wanneer is het?
Van vrijdag 28 juni 2024 tot en met maandag 8 juli 2024.

Wat kost het?
Deelnemen aan dit project is gratis. Het grootste deel van dit project wordt betaald door een subsidie van Erasmus Plus. Als je meegaat naar Roemenië, wordt er wel verwacht dat je deelneemt aan teambuildingsactiviteiten en een of meerdere activiteiten om extra geld in te zamelen voor dit project. Ook denk je mee over het programma van het zomerkamp.

Hoe kun je mee?
Als je mee wil doen aan onze volgende Roemeniëreis, dan schrijf je een brief of maak je een filmpje waarin je jezelf voorstelt en aan ons uitlegt waarom je zo graag mee zou willen doen aan dit project. Vertel ons wat je daar denkt te kunnen leren en wat de Roemeense kinderen misschien van jou kunnen leren. Stuur je brief of je filmpje vóór donderdag 1 februari 2024 naar roemenie@sgweredi.nl

Voor meer informatie kun je terecht bij de begeleidende personeelsleden Ruud Beerens (BRS), Marion de Brouwer (BRW) en Leonie Leito (LTO).

Website door Webtraders