‘Write for Rights’ op Were Di

Al jaren houdt Amnesty International schrijfacties. Over de hele wereld schrijven vrijwilligers brieven aan de regering van landen waar mensen gemarteld of gediscrimineerd worden of waar mensen onterecht gevangen zitten. Over de hele wereld schrijven vrijwilligers kaartjes om die onterecht gevangenen een hart onder de riem te steken.

Sinds enkele jaren voert Amnesty ook in het onderwijs actie. En sinds kort ook op Were Di. Docente Engels Sandy Hoogenboom nam vorig jaar het initiatief en startte een schrijfmarathon. ‘Wij hebben het zo ontzettend goed in Nederland en ik vind het belangrijk dat onze leerlingen zien dat dat allemaal niet vanzelfsprekend is.’

En dus liet ze in de les zien op welke manieren de mensenrechten geschonden worden. Aan de leerlingen was daarna de keuze: over wie wil je schrijven, aan wie ga je schrijven, bedenk je je tekst zelf of gebruik je een voorbeeld? Of ontwerp je zelf een kaart? Zo was er op elk niveau op vele manieren iets te leren. Rond de 700 leerlingen werden bereikt: de bovenbouw van Vmbo-gt en nagenoeg alle brugklassers.

De acties van Amnesty International zorgen er elk jaar voor dat mensen vrij komen. Dat onze leerlingen daaraan meehelpen, is in deze Kerst-tijd een mooie gedachte.

Website door Webtraders