Arts en automonteur leren samen


Valkenswaard - Op 8, 9 en 10 juni 2022 vindt voor de tweede keer op SG Were Di een schoolbrede activiteitenweek plaats. Leerlingen uit klas 2 en 3 van alle afdelingen van de school werken en leren dan samen met elkaar. Omdat Were Di een breed scale aan opleidingen aanbiedt, kan het gebeuren dat de toekomstige arts samenwerkt met de automonteur-in-spe. Ze brengen die dagen samenlerend en samenwerkend door.

Het thema van de week WE’RE DIfferent, but the same vat heel duidelijk samen wat de bedoeling is: het samenwerken tussen de verschillende afdelingen staat centraal. Bij dit evenement zijn bijna 1200 leerlingen betrokken, een mooie afspiegeling van de school. Een van de organisatoren, Inge Oliveira, consulent buitenschools leren: “Onze maatschappij is erg in hokjes verdeeld; na de basisschool kom je elkaar niet meer tegen. Dat is eigenlijk absurd, als je er goed over nadenkt. Maar met deze activiteitenweek hopen we daar iets aan te doen; er kan meer verbinding ontstaan tussen de leerlingen van de school.”

De leerlingen maken op basis van hun interesse vooraf een keuze uit een veertigtal workshops. Die zijn zeer uiteenlopend: van creatief tot sportief, van technisch tot verzorgend. Om een indruk te geven: beeldbewerking - duurzame voeding - ontdek je footprint- ontwerp een escaperoom. Soms kunnen die workshops heel goed gekoppeld worden aan beroepsoriëntatie en loopbaanbegeleiding.

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni nemen de leerlingen deel aan de workshops op school en op externe locaties. Vrijdag 10 juni tussen 14:00 en 15:30 uur worden de resultaten getoond. De leerlingen laten aan elkaar en aan hun familieleden en andere belangstellenden zien wat deze dagen hebben opgebracht. De ervaring van de vorige keer leerde dat gerekend kan worden op leerzame, mooie en interessante uitkomsten.

Website door Webtraders