En toen was er taart

Valkenswaard - 29 maart 2022 De bakker had het er maar druk mee. Al om half tien moest er een stapeltje taarten bezorgd worden aan de Merendreef. Bij wie? Voor wie? Waarom? Maar een enkeling was ingelicht. De feestvarkens om wie het ging, wisten nog van niets. Met deze feestelijke actie zette schoolbestuur OMO Maud Thomasse en Isa van Kessel in het zonnetje. Zij zijn genomineerd voor de praktijkwerkstukprijzen.

Docente Anja van de Valk legde het uit. OMO is het bestuur van 68 scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant. In totaal zitten ruim 61.000 leerlingen op die scholen. Voor alle leerlingen die het Vmbo-examen afleggen, zijn handelingsdelen, zoals bijvoorbeeld een praktijkwerkstuk, verplicht. De beste werkstukken van elke school gaan naar OMO, waar een deskundige jury de beste werkstukken van de beste werkstukken een prijs geeft.

Isa van Kessel maakte een LOB-tijdschrift en Maud Thomasse bedacht als jongere een kwartet voor jongeren. Het tijdschrift en het kwartet vielen meteen op; gebruikers waren er heel enthousiast over. En de docenten van Were Di ook. En zo kwam het dat de werkstukken werden opgestuurd en door de jury genomineerd. Misschien winnen Isa en Maud wel. Dat zal donderdag in Tilburg blijken bij de officiële prijsuitreiking. Dat zou heel bijzonder zijn, voor Maud zelfs nog een tikje bijzonderder: zij zit in klas 3 en maakte het werkstuk op eigen initiatief.

Voorlopig zijn de beide dames er een beetje beduusd van. 'Fantastisch,' zeiden ze, 'Geweldig!' Lang duurde dat trouwens niet. De vier enorme taarten vonden hun weg, zelfs op donderdagochtend kwart voor tien.


Nagekomen bericht: Donderdag 31 maart werd bekend dat Maud en Isa respectievelijk een tweede prijs en een derde prijs in de wacht hebben gesleept.

Dat is allemaal op de OMO-site terug te lezen: https://ons.omo.nl/do/news?id=...

Website door Webtraders