Examenuitslag thuisbezorgd

Donderdag 4 juni was de landelijke uitslagdag voor het voortgezet onderwijs. Maar hoe doe je dat corona-proof? Alle examenkandidaten konden natuurlijk niet tegelijkertijd naar school komen! Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard wist een oplossing. De mentoren trokken erop uit en bezorgden alle geslaagde leerlingen het goede nieuws thuis, bij de voordeur.

Dat leidde tot veel feestjes en tot veel verschillende feestjes, want elke mentor koos een eigen manier. Sommigen brachten ballonnen mee, anderen confetti, een roos, een bloemetje, het jaarboek. Er waren mentoren die hun mentorleerling plechtig toespraken of plagend toezongen. Hier is een mooie impressie.

Sommige mentorenteams hadden zelfs een feestje belegd op de pleinen van de dorpen, met muziek en kleine optredens. Er trok een ware feestkaravaan door de Kempen. Overal was een alcoholvrij glaasje bubbels, de geslaagdenvlag van Were Di, enorme blijdschap en veel plezier. Zo werd met elke leerling persoonlijk, maar wel op anderhalve meter afstand, een feestje gevierd. Om vele redenen een examenjaar om nooit te vergeten!


Website door Webtraders