Leerauto van Valkenswaard naar Sierra Leone


Were Di schenkt demonstratiewagen aan stichting Wanda voor de technische vakopleiding in Dia, Sierra Leone

Hij stond vroeger al in de oude LTS aan de Waalreseweg, maar ook bij Were Di deed hij dienst als ‘leer-auto’. Door het opengewerkte motorblok kunnen leerlingen zien hoe de mechanica en elektra in een auto er uit zien. Bovenop een verrijdbaar en kantelbaar frame, is de demonstratiewagen geschikt lesmateriaal. En voortaan zal hij zo’n 7000 kilometer verderop in Dia, Sierra Leone, dienst doen.

Josephine Smits-Davis, oprichtster van stichting Wanda, is erg blij met deze gift van Were Di. “Het geeft de leerlingen de mogelijkheid om het meteen in de praktijk te zien en niet alleen uit een boekje. Daar zijn we naar op zoek.” Haar organisatie werkte al aan basisonderwijs en voortgezet onderwijs maar bouwt nu ook mee aan een beroepsopleiding. En Were Di draagt daar een steentje aan bij.

Dat deden we al eerder (https://valkenswaard24.nl/home/artikel/71633/Were-Di-doneert-stoelen-en-tafels-aan-stichting-Wanda-in-Sierre-Leone) en we hopen dat er in de toekomst uitwisseling van studenten kan plaatsvinden.

Wilt u op de hoogte blijven, van de bouw en ontwikkeling van de school in Sierra Leone? Kijk op de website www.wandafoundation.nl

Website door Webtraders