Ook de beroepenmarkt gaat digitaal

De bedrijvenmarkt die het regionale bedrijfsleven en Were Di elk jaar weten te organiseren, is wijd en zijd bekend. Vorig jaar vierden we nog feestelijk de 15e aflevering. Toen presenteerden 85 bedrijven uit Valkenswaard en omgeving zich aan leerlingen, ouders en docenten van de school. Het was een groots spektakel met de nieuwste technieken, gadgets en fungames. Door de bekende omstandigheden kan dat dit jaar niet op die manier plaatsvinden.

Voor leerlingen blijft oriëntatie op en kennismaking met de ‘buitenwereld’ natuurlijk nog steeds heel belangrijk. Nu we geen honderden mensen in de sportzaal kunnen ontvangen, hebben we een heel mooie, eigentijdse variant bedacht.

De school heeft nu een digitale database gevuld met allerlei beroepenfilmpjes waarin de leerlingen op school en thuis met hun ouders kennis kunnen maken met de diverse beroepen.

Hieraan hebben lokale bedrijven en instellingen meegewerkt, maar ook onze eigen leerlingen hebben voor hun medeleerlingen informatieve beroepenfilmpjes gemaakt bij verschillende bedrijven in Valkenswaard.

Aan de hand hiervan zullen, om te beginnen alle leerlingen van het Vmbo, leerjaar 3, in de loop van november tijdens de mentorles een opdracht gaan maken. Andere bovenbouwklassen volgen in de loop van het schooljaar.

Toekomst in ontwikkeling – nu ook digitaal!

Website door Webtraders