Straks in juni: Speels en bij vlagen keihard

"Enthousiast gaan de handen omhoog. Eindelijk! Het team The Big Five met Mike Goossens, Tom ter Laak, René Notermans en de docenten Monique Heijmans en Bas Buiter heeft de 19e Kwistetwelkwis gewonnen. Ze staan te glunderen op het podium. ‘Zo vaak zo dicht bij de overwinning geweest, nu eindelijk een keer gewonnen,' zegt Buiter. (...) "


Zo begon het nieuwsberichtje op de site, twee jaar geleden, op 15 februari naar aanleiding van de laatste Were Di Kwis die heeft plaatsgevonden. Eigenlijk stond de aflevering van 2022 op 18 februari gepland, maar dat is door corona nog onhaalbaar. Vrijdag 10 juni moet het gaan lukken, denken we.

Reserveer 10 juni in uw agenda, zodat u mee kunt doen aan de bloedstollende, enerverende Were Di Kwis. Speels en bij vlagen keihard!De traditionele Efteling-vraag komt al in ronde 1. De antwoorden van ronde t-wee hebben allemaal (hoe kan het ook anders) een t. Soms is het ook de KwisthetKwelkwis. Tussenronde 3 heeft verschrikkelijk lastige puzzels. Voor de pauzeronde moeten de deelnemers naar de leslokalen waar Hacuna Matata in tien verschillende talen ten gehore wordt gebracht. Welke talen? Saboterende teams zetten het geluid lager …

Gelukkig is er tegen het einde ook weer een opzoekronde: vragen over het Valkenswaardse carnaval, op te zoeken in De Strieper. Eén ingenieus team wist al voor aanvang de hand te leggen op dat blad.

Jury en teams weten elkaar te vinden. Voorzitter van de jury Jack Geenen moet de teams manen om de mobieltjes op te bergen en uiteindelijk zelfs één team voor een ronde diskwalificeren. En omgekeerd: zijn tafeltje wordt bestormd met klagers over de ‘calamiteitendoorsteek’ en ‘calamiteitendoorgang.’

Het was weer een mooie avond. Uiteindelijk blijft de herinnering aan plezierig samenwerken over, aan het verdriet van vergeten en de vreugde van het weten.

Hulde voor het nakijkteam onder leiding van Hanneke Zieren en voor de feestcommissie. Bloemen voor de kwismasters!

Website door Webtraders