Ten strijde! De GEO-battle komt er aan!

Leerlingen ontdekken de wereld met aardrijkskunde! De GEObattle is een wedstrijd tussen teams van basisscholen, waarin de aardrijkskundige kennis en vaardigheden centraal staan. En niet alleen aardrijkskundige vaardigheden maar ook samenwerken en creativiteit is bij deze wedstrijd belangrijk. Een team bestaat uit 4 leerlingen van groep 8. Per basisschool mag er één team deelnemen. Maximaal 20 teams kunnen meedoen aan de GEObattle.

Zo ging het vorig jaar:

De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen. Er is een ontwerpwedstrijd waarin het team van vier personen een creatieve oplossing bedenkt voor een actueel ruimtelijk probleem. Daarnaast krijgen de teams vijf aardrijkskundige opdrachten (battles). Het doel is zoveel mogelijk punten te scoren. Het beste team wint. De mogelijkheid bestaat om door te gaan naar het Nederlands Kampioenschap op 28 maart!

SG Were Di organiseert deze wedstrijd voor de tweede keer. Op 28 oktober zijn alle basisscholen voorzien van informatie:

Uiterlijk 1 december moet de aanmelding gebeurd zijn. Op 20 januari 2021 vindt de wedstrijd plaats in de gebouwen van SG Were Di.

Meer informatie over de GEObattle en een impressie van zo'n wedstrijdmiddag, kunt u vinden op www.geobattle.nl.

Website door Webtraders