Ten strijde! De GEO-battle komt er aan!

Leerlingen ontdekken de wereld met aardrijkskunde! De GEObattle is een wedstrijd tussen teams van basisscholen, waarin de aardrijkskundige kennis en vaardigheden centraal staan. En niet alleen aardrijkskundige vaardigheden maar ook samenwerken en creativiteit is bij deze wedstrijd belangrijk. Een team bestaat uit 4 leerlingen van groep 8. Per basisschool mag er één team deelnemen. Maximaal 20 teams kunnen meedoen aan de GEObattle.

De GEObattle bestaat uit twee onderdelen. Er is een ontwerpwedstrijd waarin het team van vier personen een creatieve oplossing bedenkt voor een actueel ruimtelijk probleem. Daarnaast krijgen de teams vijf aardrijkskundige opdrachten (battles). Het doel is zoveel mogelijk punten te scoren. Het beste team wint. De mogelijkheid bestaat om door te gaan naar het Nederlands Kampioenschap op 28 maart!

Op SG Were Di organiseert deze wedstrijd voor de eerste keer. Op 28 oktober zijn alle basisscholen voorzien van informatie: uitleg voor de docent, een brief voor de ouders van belangstellende leerlingen. Uiterlijk 1 december moet de aanmelding gebeurd zijn.

Meer informatie over de GEObattle en een impressie hoe deze middag eruit ziet, kunt u vinden op www.geobattle.nl.

Website door Webtraders