Uitwisseling Were Di – Almansa Spanje

17-03-2023

Afgelopen week zijn 24 leerlingen en 3 docenten uit Almansa Spanje op bezoek geweest in Valkenswaard.
Op dinsdag 14 maart kwamen zij aan op vliegveld Eindhoven. Na een gezamenlijke lunch in het havo/vwo gebouw werd er een leuk balspel gespeeld in de gymzaal verzorgd door Niek van Gestel.

Woensdag 15 maart vertrokken we met de trein naar 's-Hertogenbosch , daar maakten we eerst een Bossche bol en na de lunch werd “The ultimate school battle” gespeeld!

Op donderdag bleven we op school, waar de Spaanse leerlingen een rondleiding kregen door alle gebouwen en waar ze voor elkaar een Were Di tas versierden. In de middag werd er onder leiding van Ricolette Diepstraten en Hélène Verhappen pannenkoeken gebakken en werd er bij de afdeling Techniek een robotje gemaakt onder leiding van Axel Nijhuis, Martijn Lanen en Joost van Diesen.

Op vrijdag gingen we op bezoek in Eindhoven. Eerst bezochten we Motion Experience: een super leuke activiteit vol licht en beweging.
Vervolgens gingen we met de bus richting de ijsbaan waar de leerlingen heerlijk hebben geschaatst. Voor sommige Spaanse leerlingen was het de eerste keer!

De uitwisseling werd afgesloten met een gezellige dinnerparty waar de ouders van de gastgezinnen voor veel lekker eten hadden gezorgd.
Zaterdag ochtend heel vroeg vlogen de Spaanse leerlingen met hun docenten weer terug richting Almansa.

Iedereen kijkt terug op een zeer gezellig en leerzame week.

Margo Akkermans, Hélène Verhappen, Monique Deiman

Website door Webtraders