VEIOB Beroepenwedstrijd op donderdag 22 februari a.s.

20-2-2024

Het platform Vrienden Elektro- en Installatietechniek Oost Brabant (VEIOB) organiseert in samenwerking met Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard de beroepenwedstrijd voor de beste leerling elektro-, installatie- en metaaltechniek van 2024.

Deze beroepenwedstrijd wordt voor de achtste keer georganiseerd en net als vorig jaar voor de tweede keer met leerlingen van metaaltechniek.

Op donderdag 22 februari 2024 strijden de VMBO 4e jaars leerlingen PIE regio Oost Brabant de hele dag om de eer.

Gedurende de dag zal Mastermilo een bekende vlogger/ Youtuber op gebied van techniek, aanwezig zijn. Hij laat mensen zien hoe leuk techniek kan zijn met de gekste uitvindingen en enthousiasmeert daarmee jongeren om actief technisch bezig te zijn.

De wedstrijd
Van twaalf vmbo scholen uit de regio, worden van elke school drie leerlingen afgevaardigd. Na een korte introductie voeren twee leerlingen in een gesimuleerde omgeving de elektro- en installatieopdracht uit die in het teken staat van nieuwe technieken. De samenwerking tussen de twee leerlingen die elk op hun eigen vakgebied aan de slag gaan, is ook een belangrijk aspect in de uitvoering.
De leerlingen metaaltechniek voeren individueel een opdracht uit. Zij maken een werkstukje waarbij verschillende technieken aan bod komen.

Juryleden beoordelen de leerlingen op verschillende onderdelen, zoals hoe ze te werk gaan, hoe de samenwerking gaat, of de opdracht op tijd is afgerond en of er netjes wordt gewerkt.

De beste leerlingen
Aan het einde van de dag ontvangen alle leerlingen een certificaat van deelname, een medaille en een goed gevuld gereedschapskistje of rugzak.
De beste leerling en de op één na beste leerling per studierichting, worden beloond met een beker.

Bezoekersinformatie
Ouders, familie en belangstellenden zijn welkom vanaf 15.30 uur tot 17.30 uur.
Locatie: Scholengemeenschap Were Di, Merendreef 1, 5553 CC Valkenswaard

Website door Webtraders