Via de achtbaan naar school

Girlsday 2022: meiden op bezoek bij bètatechnische bedrijven en IT-beroepen

Op donderdag 7 april zijn we met de meisjes van KB2G en KBK2F naar BPD Ontwikkeling in Eindhoven geweest in het kader van Girlsday. Na een korte introductie en uitleg over het bedrijf mochten de leerlingen zelf een ontwerp maken voor een woonplan, dat ze daarna aan het bedrijf en hun medeleerlingen hebben gepresenteerd. Sommigen van hen deden dit op papier en hadden innovatieve ideeën over hoe een woonwijk in te richten. Anderen hadden een moodboard gemaakt in een digitale app. Op die manier konden ze de presentatie op het grote digibord laten zien. Er kwamen hele mooie ideeën uit, bijvoorbeeld een achtbaan door een woonwijk die verschillende afslagen had naar school en een winkelcentrum. De alternatieve oplossing voor het vervoersprobleem in een stad!

De leerlingen kregen daarna nog een rondleiding door een innovatief bedrijf in de voedseltechnologie. Ondernemer Tim van Phood Kitchen liet een proefopstelling zien om binnen groente te verbouwen. In een gesloten circuit werden zogenoemde microgroentes verbouwd. Vissenpoep wordt als mest gebruikt en het water waarin de vis zwom, wordt gezuiverd door een filterinstallatie. Phoodfarm verbouwt deze microgroentes.

De dag werd afgesloten met een gezonde lunch waarin de verbouwde groenten op prachtig versierde broodjes werden geserveerd. Op elk broodje was ook een eetbaar viooltje gelegd. Dat zag er heel vrolijk uit. Er werd verteld dat je dit bloemetje op kon eten en met veel ongeloof werd een heeeeel klein stukje geproefd door de meeste meiden. Iedereen ging gezonder terug naar Were Di!

In de bus op de terugweg vertelden de girls dat ze de girlsday een topdag vonden! Een heel geslaagde dag dus!

Website door Webtraders