Were Di Expeditie groot succes!

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de Were Di Expeditie voor groep 7 leerlingen plaatsgevonden. Ruim 500 kinderen van basisscholen uit de hele regio hebben een geweldige middag vol sport, spel, muziek én techniek beleefd.

De kinderen werden verdeeld in groepjes en begeleid door brugklasdocenten. Zo leerden de kinderen meteen al een aantal docenten kennen en kregen ze een goed beeld van het brugklasgebouw en het terrein.

In 3 rondes werden diverse activiteiten aangeboden. Bij de activiteit “sport” konden de kinderen klimmen op een grote klimwand of deelnemen aan een dansworkshop. Bij de activiteit “spel” was de Selfie Bingo erg populair en werd er genoten van het spel Reuze Regenwormen. Een workshop Djembé spelen of meespelen met de Were Di schoolband was een onderdeel van de activiteit “muziek”. Ook was de muziekquiz een groot succes! De kinderen (en de docent!) dansten “van links naar rechts” op het podium en zongen uit volle borst mee.

Bij de activiteit “techniek” werd, samen met leerlingen uit hogere klassen, een robot borsteltje gemaakt. Daarna kregen de kinderen een rondleiding door de technieklokalen en uitleg over de diverse technische profielen die binnen het VMBO te volgen zijn.

Tijdens de activiteiten van de kinderen hebben ruim 100 ouders op een informele wijze kennis gemaakt met het Were Di. Onze conrectoren Toine Hurkx en Cynthia Veerman hebben kort iets verteld over de school en de expeditie die samen nog doorlopen gaat worden vóórdat de kinderen daadwerkelijk naar de middelbare school gaan. Daarna hebben de ouders de mogelijkheid gekregen om alvast rond te snuffelen in de diverse gebouwen, iets waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Het was een fantastische, leerzame én zonnige middag die werd afgesloten met een heerlijk ijsje. Tevreden fietsten de kinderen weer naar huis: vol met verhalen en indrukken die deze dag zijn opgedaan.

Website door Webtraders