Were Di-leerlingen Kyam en Matt voorzien kassa's van De Valk van dakjes

3 maart 2024

Bron: Valkenswaard24
Tekst en beeld door: Henry Jansen

Eind november 2023 werd er door Dorus Louwers een idee gelanceerd om de kassa’s aan de Bosstraat, van VV De Valk, te voorzien van puntdakjes, zoals we die kennen aan de Leenderweg. Examenleerlingen Kyam en Matt namen het op zich.

Dorus heeft veel connecties bij Scholengemeenschap Were Di en zo ging hij informeren of men daar belangstelling voor had. Were Di ging akkoord en twee leerlingen waren direct erg enthousiast. De ene heet Kyam Buelens en speelt zelf bij VV De Valk onder 19. De andere heet Matt Roijackers en doet het erg verdienstelijk als wielrennernieuweling bij TWC De Kempen. Het werd voor hen een deel van het examen in hun laatste jaar vmbo. Een karwei dat eigenlijk bedoeld was voor de vervolgopleiding die ze beide gaan volgen, gezien de moeilijkheid van alle schuintes. Maar onder leiding van leraar Tony Janssen hebben de jongens goed werk geleverd.

Nadat ze bij De Valk de dakjes zijn komen meten, gingen ze aan de slag. De basis, een rechthoekig frame, was niet zo moeilijk maar zodra ze de hoogte in gingen, was er niets meer recht, alles was schuin naar de punt van het dak en bracht het nodige denkwerk mee. Iets waar ze eigenlijk niet zo goed rekening mee hadden gehouden, maar gaandeweg kwam er vorm in en hadden ze beginproblemen onder de knie en ging het crescendo.

Dakjes geplaatst

Op woensdag 28 februari was het D-day voor Kyam en Matt; de dakjes zouden geplaatst worden op de kassa’s. Hennie was ingeschakeld om met een grote aanhanger van de Smeva de dakjes op te halen bij Were Di. Met vier personen werd het eerste dakje eropgezet. Hadden ze goed gemeten? Want dat vonden ze erg spannend. Ja hoor, het paste met behulp van nog twee leerlingen; Sem Thijssen en Biem van de Ven. Samen hebben ze het karwei geklaard.

Nu moeten de dakjes nog bekleed worden met leisteen en dat is een aparte techniek die nog maar een paar mensen goed kennen. Er is iemand gevonden en benaderd. Binnenkort zal ook deze taak voltooid worden.

VV De Valk wil Kyam Buelens en Matt Roijackers hartelijk danken voor hun inzet en ze zijn er zeker van dat zij het in de toekomst wel gaan redden in dit vakgebied.

Website door Webtraders