... 7, 8, 9, 10. Wie mooi is, is gezien - 'Perfect Me'.

Valkenswaard - 23 november 2021 Alles wordt tegenwoordig gedaan om het schoonheidsideaal te bereiken. Wat zijn de voordelen van 'mooi zijn'? Waarom wil iedereen mooi zijn? Wat betekenen inclusiviteit en diversiteit? Daarover gaan tien leerlingen van Were DI woensdag 24 november in gesprek met elkaar en met een cultuursocioloog, een documentairemaker en een fashionactivist. VPRO Tegenlicht maakt er een interactieve livestream van.

Eind vorig jaar zijn de ZB en VPRO Tegenlicht gestart met een nieuw concept; een interactieve livestream uitzending waar men in gesprek gaat met jongeren, genaamd ‘Tegenlicht Future Stories’. Aan de hand van één van de Tegenlicht-uitzendingen is er een gesprek met jongeren over een bepaald thema. Tijdens de Tegenlicht Future Stories Meet Up krijgen negen bovenbouwklassen uit heel Nederland de kans om via videoverbinding hun vragen stellen aan de presentator en bijzondere gasten aan tafel. Noor Dekker van de Bibliotheek van Zeeland, zegt daarover: "Natuurlijk hopen we daarmee voor een klein stukje bewustwording te zorgen (of dat er na afloop over gesproken wordt door de leerlingen) of er ook iets concreets mee gedaan wordt. Daarnaast is het vooral ook een ‘leuk’ event om naar te kijken. Hoe dat eruit ziet, is te bekijken via deze link."

Waarom doet de school hieraan mee? "Maatschappijleer speelt een belangrijke rol in de burgerschapsvormende taak van onze school. Het vak draagt bij aan de maatschappelijke toerusting van onze leerlingen. Aan de hand van actuele maatschappelijke vraagstukken krijgen leerlingen inzicht in de werking van de hedendaagse pluriforme samenleving en de democratische rechtsstaat en ontwikkelen beargumenteerde opvattingen," zegt Herman Wegter, docent maatschappijleer. 'Daarom werk ik graag mee aan deze livestream.'

De livestream wordt uitgezonden vanuit ZB (Bibliotheek van Zeeland) en is hier te volgen op woensdag 24 november van 11:00 - 11:45 uur.

https://www.dezb.nl/wat-we-doen/livestream/future-stories-perfect-me.html

Website door Webtraders