Zwerfafval onder vuur

Actiegroep Schòn Valkeswird wil graag dat het schoner wordt in Valkenswaard - de naam zegt het al. En nog belangrijker: dat we ons allemaal ervan bewust zijn dat we afval in de afvalbakken moeten deponeren en niet zomaar op straat weggooien of in de mooie natuur die Valkenswaard omringt.

Daarom organiseert de actiegroep grote en kleine zwerfafvalopruimacties. Tijdens de World Clean Up Day in september vorig jaar heeft een grote groep vrijwilligers maar liefst 71 vuilniszakken zwerfafval opgeraapt in Valkenswaard.
Tijdens kleinere acties bleek er toch wel erg veel zwerfafval rondom Were Di te liggen en toen is besloten om eens met een grotere groep een actie rond de scholengemeenschap te organiseren.

Op 1 februari was het zover. In twee uur tijd hebben 17 vrijwilligers maar liefst 34 vuilniszakken met zwerfafval kunnen vullen in een straal van 1 km. rond de school. Opvallend waren de grote hoeveelheden petflesjes, drankblikjes, drankpakjes en snoepwikkels. Ook werden bierflesjes aangetroffen.

Meer informatie over het sympathieke initiatief van Schòn Valkeswird is te vinden op de Facebook-pagina: klik hier.

Website door Webtraders