SG Were Di wil meer samenwerken met de sportaanbieders binnen Valkenswaard

09-02-2023

SG Were Di wil meer samenwerken met de sportaanbieders binnen Valkenswaard. Binnen de lessen Sport & Bewegen sporten de leerlingen van het Were Di al bij verschillende sportaanbieders binnen Valkenswaard, maar we willen dit graag verbreden.

Sinds een paar jaar geven we de lessen Sport & Bewegen niet alleen op het Were Di, maar sporten we ook op Sportpark Den Dries. We sporten op de velden bij SV Valkenswaard, HOD en AVV. Dit schooljaar zijn we ook bij TVV actief op de tennisbaan en padelbanen.

Huidige samenwerkingen

Binnen het programma LO2 (extra sport voor leerlingen op het VMBO leerjaar 3 en 4) en het programma sportoriëntatie voor examenleerlingen Havo, VWO, zijn de leerlingen op externe locaties aan het sporten.

Deelnemende sportaanbieders op dit moment zijn: Sportivalife, Bij Ries, Valkenswaardse Golfclub, TomTrainer, Out of the Boks, Back Stage, SIAM gym, Heesterbikes, TVV, VHC’13, Valkenswaard Falcons en TWC Valkenswaard. Kortom er is al beweging richting de sportaanbieders, maar dit kan nog meer.

Promoten van jouw vereniging

We willen de leerlingen van onze school in contact laten komen met de sportaanbieders en de locaties laten zien. Zo kunnen we ze laten zien welke sporten er zijn, waar ze te vinden zijn en wat ze inhoudelijk kunnen brengen.

Om de leerlingen in contact te brengen met de sportaanbieders gaan we dit schooljaar de Were Di Academy nieuw leven inblazen. Dit betekent dat we de sportaanbieders willen betrekken bij het lesprogramma sport & bewegen op onze school, door bijvoorbeeld sport clinics. Vanuit deze sport clinics gaan we een buitenschools programma opzetten waaraan leerlingen kunnen deelnemen. Zowel lesblokken op school, als lesblokken op locatie.

Kortom; voor de leerlingen en kinderen binnen de gemeente Valkenswaard zichtbaar maken wat het sportaanbod is en ze meer laten bewegen vanuit de keuzes die passen bij de intrinsieke motivatie. Wie weet levert het nieuwe leden op voor jouw vereniging en laten we zo meer jeugd in de gemeente Valkenswaard sporten door de kennismaking.

Contact

Zie je mogelijkheden voor een samenwerking, heb je hierover vragen of juist hele mooie ideeën en wil je op die manier jouw sport en jouw vereniging meer promoten onder de Valkenswaardse jongeren?

Neem dan contact op met:

Jeroen Hakkens (j.hakkens@sgweredi.nl)
Docent Sport & Bewegen SG Were Di


Website door Webtraders