Profiel Dienstverlening & Producten

Het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) biedt een brede voorbereiding op het MBO. Dit profiel is alleen bestemd voor vmbo GT-leerlingen. Zij volgen na het tweede jaar automatisch dit profiel in het derde leerjaar. In het vierde leerjaar is het een keuze-examenvak. Het profiel mengt de theoretische leerweg met een beroepsvoorbereidend profiel. De werkwijze sluit goed aan bij de werkwijze in het vervolgonderwijs. Je leert vaardigheden als het omgaan met klanten, plannen en organiseren en samenwerken. Je werkt met mensen en met computers. In dit profiel ben je met veel verschillende zaken bezig. Je leert over verkoop, administratie, promotie en productie. Door het gevarieerde aanbod aan vakken, ontdek je wat echt bij je past.

Leerlingen volgen bij D&P twee verplichte onderdelen:

  • Organiseren van een activiteit

Een opdracht aannemen, organiseren, voorbereiden en realiseren

Facilitaire werkzaamheden uitvoeren

Wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu


  • Multimediaal product maken

een digitaal product maken

een instructie- of voorlichtingsfilm maken

een website ontwerpen en samenstellen

een applicatie ontwerpen, maken en samenstellen

Organiseren van een activiteit, presenteren, promoten en verkopen, een product maken en verbeteren, multimediale producten maken.


Veel leerlingen kiezen na het vierde leerjaar voor een vervolgopleiding in het MBO maar je kunt met een afgeronde opleiding vmbo GT ook naar het havo.


Website door Webtraders